Dag én nacht bereikb​aar!

  077 - 302 11 40

Werkwijze

‘Met liefde en passie'... woorden die onze werkwijze in de kern samenvatten. Liefde voor het werk... voor ál die aspecten die horen bij de verzorging van een uitvaart. Het zo goed mogelijk verwerken van verlies begint bij een afscheid dat met respect recht doet aan de overledene. Met aandacht voor de wensen van de persoon die is overleden én van de nabestaanden. Door goed te luisteren, door actief mee te denken en door mogelijkheden aan te reiken, geven we samen vorm aan een persoonlijk, liefdevol en warm afscheid.

Vanuit onze innerlijke drijfveer, vanuit passie, staan we de mensen in de periode vóór, tijdens en na het afscheid van hun dierbare overledene bij. In die dagen moet er namelijk veel geregeld worden. Denkt u bijvoorbeeld aan: de verzorging van de overledene, de opbaring (thuis of elders), de locatie voor de afscheidsdienst, rouwdrukwerk, vervoer, het samenzijn na de afscheidsdienst, enzovoorts.

Ontzorgen en ondersteunen... we doen het vanuit onze vakkennis en vanuit onze persoonlijke betrokkenheid... Met liefde en passie.

Wat te doen bij overlijden

Er moet veel geregeld worden na een overlijden. In een tijd van emoties moeten er toch belangrijke beslissingen genomen worden. Dit doen wij graag samen met u en wij zullen u hierbij goed begeleiden. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er geregeld moet worden als een dierbare overlijdt, vertellen we stap voor stap wat onze werkwijze is.

Het overlijden laten vaststellen

Wanneer uw dierbare overlijdt, bel dan als eerst de (huis)arts. De (huis)arts komt dan langs om het overlijden officieel vast te stellen. Wettelijke documenten worden door hem of haar ingevuld en getekend.

Contact opnemen met ons

Als de huisarts geweest is, kunt u ons bellen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 077 - 302 11 40.

De laatste verzorging en opbaring

De laatste verzorging is erg waardevol. We bespreken daarom zorgvuldig waar deze verzorging plaats vindt en wie erbij willen zijn. U mag zelf meehelpen, het gebeurt zoals u dat wenst onder deskundige begeleiding. Uw dierbare thuis opbaren geeft u alle tijd om in rust afscheid te nemen. Het heeft veel voordelen. Nabestaanden vinden een opbaring in vertrouwde huiselijke omgeving vaak prettiger, in plaats van opbaren in een uitvaartcentrum. We baren uw dierbare na de laatste verzorging op in bed of op een opbaarbed, waar en hoe u het wil. U kunt met een thuisopbaring op elk moment van de dag alleen bij uw dierbare zijn, zonder telkens de deur uit te hoeven. We begrijpen heel goed dat u als overgebleven partner geen thuisopbaring in de slaapkamer zou willen. Er zijn andere ruimtes in en om huis waar opbaren mogelijk is. In feite kunnen we elke ruimte geschikt maken, met behulp van o.a. stijlvolle kamerschermen. We denken altijd met u mee voor het creëren van een gepaste, waardige sfeer. Wil u liever dat de opbaring plaats vindt in Afscheidshuis Memento Mori of in een uitvaartcentrum dan kan dit uiteraard ook. Wij zullen u erin adviseren welke locaties tot de mogelijkheden behoren.

De uitvaart

Als de verzorging heeft plaatsgevonden, richten wij ons op de dagen die komen gaan. Hoe gaat het afscheid er uit zien, wat zijn de wensen van uw dierbare overledene en van u? Wanneer gaat de uitvaart plaatsvinden, waar en hoe laat? Stap voor stap zullen alle facetten aan bod komen die nodig zijn om samen naar een passend afscheid toe te werken.

Nazorg

Een week na de uitvaart nemen wij telefonisch contact met u op en bespreken we samen hoe u de uitvaart en de samenwerking met ons ervaren heeft. Wanneer de situatie daarom vraagt, maken we nog een afspraak voor een nazorggesprek en kunnen wij u ook altijd doorverwijzen naar deskundige steun en hulp.

Wil u meer weten over de werkwijze van Uitvaartverzorging Yvonne Vos? Neem gerust contact met ons op, bijna alles is mogelijk en wij helpen u graag.